"Çanakkale" konulu etkinliğe son Çanakkale Gazisi Hüseyin KAÇMAZ'ın oğlu Turgut KAÇMAZ konuşmacı olarak katıldı.
Fakültemiz Konferans Salonunda 13.05.2022 tarihinde “Çanakkale” başlıklı etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Çanakkale Savaşlarının son Gazisinin oğlu Turgut KAÇMAZ, konuşmacı olarak katıldı.
Çanakkale ve İstiklal Savaşlarına katılan, 1994 yılında 110 yaşında hayatını kaybeden Türkiye'nin en yaşlı ‘Gazi'si unvanına sahip Çanakkale Muharebeleri Gazisi Hüseyin KAÇMAZ’ın oğlu Turgut KAÇMAZ, babası Gazi Hüseyin KAÇMAZ'ın anılarını anlatarak Çanakkale ve İstiklal Savaşları hakkında bilgiler verdi.
Yapılan etkinliğin ardından Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. Abdullah KARAKAYA, Çanakkale Savaşlarının son Gazisinin Oğlu Turgut KAÇMAZ’a katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.
Zonguldak Ereğli'nin Kestaneci Köyünde 1884 yılında doğan Gazi Hüseyin Kaçmaz, Balkan ve Çanakkale Savaşları ile Dumlupınar Meydan Muharebesine katılmıştır. Kaçmaz, 10 Ağustos 1915 günü Conkbayırı savaşında yaralanarak gazi olmuş ve İstiklal Madalyası almıştır. Hüseyin KAÇMAZ'ın Çanakkale'de 57. Alay şehitliğinde heykeli bulunmaktadır.