İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Mezuniyet Sevinci

Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında mezuniyet heyecanını yaşadı.

Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden 290 öğrenci, Hamit Çepni Konferans Salonunda düzenlenen törenle mezuniyet coşkusunu yaşadı. Mezun olan öğrenciler, mutluluklarını aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte paylaştı.

Hamit Çepni Konferans Salonunda düzenlenen mezuniyet programına Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeynep Özcan, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Sosyalfest Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Oruç Önalan, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreni, tanıtım filmleri ve KBÜ Marşı’nın izlenmesi ile devam etti.

Mezuniyet töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, “Sevgili öğrencilerimiz, sizlere farklı bakış açıları ile çok yönlü analiz yapabilme becerileri kazandırmak temel amaçlarımızdan bir tanesiydi ve bunu en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Edindiğiniz bilgi ve becerileri kendinizin, ülkenizin, insanlığın ve çalıştığınız kurumların çıkarlarını korumak için en iyi şekilde kullanacağınıza inanıyoruz ve bunu sizlerden bekliyoruz. Hep beraber diplomasını bir ömür boyu taşıyacağınız üniversitemizi daha ilerilere götüreceğinize tüm kalbimizle inanıyoruz” dedi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, “Sevgili mezunlarımız, mezuniyetinizle, sadece bir diplomayı değil, aynı zamanda bilgi, beceri ve tecrübe dolu bir süreci de tamamlamış oluyorsunuz. Öğreniminiz boyunca kazandığınız bu değerler, gelecekteki kariyerinizde ve hayatınızın her alanında size ışık olacak ve rehberlik edecektir. Sizler, bu ülkenin istikbaline yön vermek ve katkı sunmak için yetiştirildiniz. Bizler, elde edeceğiniz başarıları gururla takip edeceğiz. Karabük Üniversitesi 17. yılını geride bıraktı. Güçlü ve tecrübeli akademik ve idari kadroya sahip, kaliteli bir üniversiteden mezun oluyorsunuz. Burası, fakülteniz ve üniversiteniz, halk deyişiyle sizin baba eviniz, ata ocağınız, ilginizi ve bağınızı hiç koparmayınız. Bu kapılar size daima açıktır. Üniversitemizi takip ediniz. Üniversitemizin başarılarıyla gurur duyunuz” şeklinde konuştu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Birincisi İrem Tekin ise konuşmasında “Dört yıl içinde bütün zorlukları ve yorucu geçen günleri aşarak fakültemizde birinci olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Fakülteyi böyle güzel bir derece ile bitirmek tek başıma elde ettiğim bir başarı değildir. Bu başarıda ailemin ve hocalarımın paha biçilemez katkıları bulunmaktadır. Başta her türlü maddi ve manevi destekleri ile yoluma ışık tutan, bana güç ve destek veren babama, anneme ve ablalarıma teşekkür ediyorum. Bizlere alanlarında tüm bilgi ve deneyimlerini aktararak bizi başarıya taşıyan, bize anlayışla ve sevgi ile yaklaşan saygıdeğer hocalarıma teşekkür ediyorum. Yolumuz bilim ve vicdanımız ile aydınlansın” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birincisi İrem Tekin, ikincisi Buse Nur Diner, üçüncüsü Arsy Shakila Putri oldu.

Konuşmaların ardından öğrenciler, hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.