KBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Akademik Genel Kurul Toplantısı, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Akademik Genel Kurul Toplantısına, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu ve akademik personel katıldı.

Akademik Genel Kurul Toplantısında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin son dönemdeki akademik başarılarından ve gelecek dönem hedeflerinden söz etti. Rektör Kırışık, “Sosyal bilimlerde bir sıçrama oluşturmak istiyoruz. Bunun da öncülüğünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yapacak. Sizden bu konuda bir sıçrama, bir atılım bekliyoruz. Sosyalfest bu sıçramanın en önemli basamaklarından bir tanesi. Dünya çapında bir organizasyon, Sosyalfest. Biz dünya çapında bir organizasyon olarak bunu hazırladık ve ilerletiyoruz” dedi.

Akademisyenlerden akademik teşvik hususunda bir atılım gerçekleştirmelerini istediklerini belirten Rektör Kırışık, “Sosyal bilimlerde proje olur mu? Bora Hocam var burada. Sosyal bilimlerde proje olduğunu ortaya koyuyor arkadaşlarımız. Lütfen bu alanda ağırlığımızı koyalım. Farklılığımızı hissettirelim. Biz bunu rahatlıkla yapabiliriz. Kapasitemiz de var, yapabilecek birikimimiz de var” diye konuştu.

Rektör Kırışık, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

”Kimseyle rekabet etmiyoruz. Maksadımız devletimizin başarılı olması, milletimizin gelişmesi, kalkınması. İnsanlığa fayda üretecek projeler yapmak istiyoruz ama önceliğimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz. Bütün önceliğimizi kendi ülkemizin sorunlarını çözmeye, kendi ülkemizin iş birliğini, iç iş birliklerini artırmaya adamak zorundayız” diye konuştu.

Akademik Genel Kurul Toplantısında yapılacak ve yapılması planlanan çalışmalar, akademik ve idari personelle ilgili gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Akademik Genel Kurul Toplantısı hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.