ÜSD Ara Sınavları ve ÜSD Sorun Bildirim Formu Hk.
2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı ÜSD (Üniversite Seçmeli Ders) Ara Sınavları 04-05 Aralık 2021 tarihlerinde yapılacaktır. ÜSD sınavlarına öğrenciler kendi fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulunda, kendi fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu tarafından belirtilen dersliklerde gireceklerdir. Bu nedenle sınav gününden önce öğrencilerin kendi fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu tarafından açıklanacak sınav yerlerini öğrenmeleri gerekmektedir.
 

Sınavlar aşağıda belirtilen dersler haricinde UNIKA sınav sistemi üzerinden ve gözetimli olarak yapılacaktır. UNIKA sınav sistemi dışında yapılacak olan aşağıdaki derslerin sınavları hakkında ilgili ders sorumlusundan bilgi edinebilirler.

ÜSD230- Web Tasarımı

ÜSD285- Economic and Financial Indicators

ÜSD304- Foreign Policy Analysis

ÜSD308- Hüsnü Hat

ÜSD309- Geleneksel Türk Sanatları – Minyatür

Öğrencilerin UNIKA sistemindeki sınavlarda kullanacakları mobil cihazlar, tabletler ve bilgisayarlardan sınav sistemine erişebilmeleri için yazılımlar hazırlanmıştır. Sınava giriş yapmak için mutlaka sınav sistemi yazılımlarının kullanılması gerekmektedir. Öğrenciler, UNIKA sınav sistemi/programı yüklü olduğu herhangi bir cihaz ile sınavlara katılabilir. Öğrencilerin, sınav sırasında kullanacakları cihazlar ve cihazların pil durumları kendi sorumluluğundadır. Sınava girecek öğrencilerin sınav süresince sorun yaşamayacak şekilde cihazlarını hazır tutmaları gerekmektedir.

Öğrencilerin sınavlardan 15 dakika öncesinde sınıf kapılarında sosyal mesafe kuralları ve maske dikkate alınarak bulunmaları önemlidir. Gözetmenler öğrencilerin yanlarında getirmek zorunda oldukları okul/öğrenci kimlikleri ve nüfus cüzdanı/ nüfus kağıdı/ pasaportları kontrol ederek karekod okutmak suretiyle sınava alacaklardır. Öğrencilerin UNİKA sistemine giriş yapabilmeleri için mutlaka sınav sistemi yazılımlarının kullanılması gerekmektedir. Bu yazılımlar dışında sisteme tarayıcılar aracılığıyla giriş yapılabilecek olunsa bile öğrencilerin sınava erişimlerine izin verilmeyecektir.

Sınava başlandıktan sonra sınav ekranından çıkan öğrencilerin tekrar sınava erişim sağlayabilmeleri için gözetmenlerin tekrar karekod okutması gerekmektedir. Öğrenciler sınav süresi boyunca gözetmenlerin sınav düzenine dair talimatlarına uymakla yükümlüdürler. Öğrenciler SINAVI BİTİR butonuna basıp karşılarına gelen 2. Ekranı onaylamaları durumunda sınavları sona ermiş olur ve gözetmen tarafından tekrar karekodları okutturulmaz. Öğrenciler sınavların ilk 15 dakikası sınavdan ayrılamazlar. Sonrasında ise ekranlarını gözetmene göstererek onay almaları halinde sınav salonunu terk edebilirler. Sınav sırasında beklenmedik sağlık sorunu olması halinde ise gözetmene tutanak tutturularak öğrenciler sınav salonunu terk edebilirler. Herhangi bir nedenle sınav salonunda olmasına rağmen UNİKA sınav sisteminde sınav ekranını göremeyen öğrencilerin bu durumu sınav görevlilerine bildirmeleri ve durumun kontrol edilmesini talep etmeleri gerekmektedir. Sınav saatinde sınav tanımlı olduğu halde ekranında sınav yoksa ilgili öğrenci sınava alınmaz ve telafi tanımlanma durumu değerlendirilmek üzere öğrenci bilgileri rapor edilir. Kopya girişiminde bulunan öğrenciler ise YÖK’ün belirlediği hususlar çerçevesinde gerekli disiplin prosedürleri uygulanmak üzere sınav salonundan ve sınav sisteminden çıkartılır.

ÜSD ara sınavlarında sistemsel sorun yaşayan, sınavı çakışan veya mazeretleri dolayısıyla sınavlara katılamayan öğrenciler aşağıdaki linkte yer alan sorun bildirim formunu doldurunuz ve onlinesınav.karabuk.edu.tr web sayfasında yayınlanacak olan duyuruları takip ediniz. ÜSD sınav çakışması veya sistemsel sorun haricinde mazereti olan öğrencilerin durumunu belgelendirerek, adı-soyadı ve öğrenci numarası ile ilgili belgelerin Sınav Merkezi sinavmerkeziogrenci@karabuk.edu.tr  adresine e-posta yoluyla gönderilmesi gerekmektedir.

ÜSD Sorun Bildirim Formu için TIKLAYINIZ!