Ukrayna'da Uluslararası Genç Bilimciler Konferansına Katıldık!!
Ukrayna’nın İvana-Frankivsk şehrinde düzenlenen, Türkiye’den Karabük Üniversitesi, Polonya’dan Lodz Üniversitesi ve Ukrayna’da Pre-Carpadian üniversitesinin ortaklaşa yaptıkları uluslararası genç bilimciler konferansına Karabük Üniversitesi öğrencileri olarak katıldık. Konferansın ana başlığı “Ortadoğu’daki mevcut çatışma: Avrupa ve Dünyaya tehditleri ve zorlukları” idi. Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden Ataberk Üret, Çağla Çalışkan, Gökberk Kuzgunkaya, Göktuğ Yemenici, Merve Uzun, İsmail Hakkı Kılıç, Sümeyra Donat ve İşletme fakültesindenBekdaulet İigilikov isimli öğrenciler olarak üniversitemizi ve ülkemizi temsil ettik. Ayrıca Uluslararası İlişkiler bölümünden  Yrd.Doç.Dr. Yuliya Biletska ve rektör yardımcısı hocamız Prof.Dr. Mustafa Yaşar bu konferansta bize eşlik ettiler.


 



















































Ortadoğu ve ülkemiz hakkında hazırladığımız sunumları orada sunduk. Sunum sonrası tartışma bölümünde şahsımıza yöneltilen soruları, ülkemiz ve bölgemiz hakkında merak edilen her şeyi bilimsel çerçevede en güzel şekilde cevapladık ayrıca öğrenmek istediğimiz hususları da yabancı arkadaşlarımıza sorarak güzel bir bilgi alışverişinde bulunduk. Ev sahipliğini üstlenen Pre-Carpadian Üniversitesi ve öğrencileri tarafından en güzel şekilde 3 gün ağırlandık.



Üç ülke öğrencileri arasında gerçekleştirilen bu konferans biz öğrenciler açısından kültür paylaşımında bulunmamıza, yeni bilgiler öğrenmemize ve özellikle bölgemiz hakkında birçok bilgiyi yabancı arkadaşlarımıza paylaşmamıza vesile olmuştur. Aynı zamanda bölgemiz ve ülkemizin dışarıdan nasıl göründüğü ve bilindiğini de deneyimlemiş olduk. Konferansa katılan öğrenciler olarak bu konferansın düzenlenmesinde büyük rol oynayan aynı zamanda bizi destekleyen Karabük Üniversitemiz başta olmak üzere yanımızda bulunan Yuliya Biletska ve Mustafa Yaşar hocamıza teşekkür ederiz. Ayrıca Konferans ortaklarından olan Lodz üniversitesine ve ev sahipliğini üstlenen Pre-Carpadian Üniversitesine güzel ev sahipliği için teşekkür ederiz.

İsmail Hakkı Kılıç, Uluslararası İlişkiler bölümün 3 sınıf öğrencisi