KBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Akademik ve İdari Kurul Toplantısı Yapıldı

Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik ve İdari Kurul Toplantısı, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik ve İdari Kurul Toplantısına, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Karakaya, akademik ve idari personel katıldı.

Akademik ve İdari Kurul Toplantısında yapılacak ve yapılması planlanan çalışmalar, akademik ve idari personelle ilgili gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesinin politikalarının ne olduğunun anlaşılması açısından akademik kurulların önemli olduğunu belirterek, “Bilimsel çalışmaları, faaliyetleri her alanda destekleme, her alanda geliştirme çabası içerisindeyiz. Belki de bu faaliyetlerimizin bir sonucu olarak 64. sıradan 60. sıraya 2023 yılı itibarıyla gelmiş olduk. URAP analizleri neticesinde böyle bir gelişme göstermiş olduk” dedi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin alan itibarıyla çok canlı, gelişmeye ve yeniliklere açık bir alan olduğunu dile getiren Rektör Kırışık, “Bu alanda pek çok güzel çalışmalar yapılabilir, pek çok inovatif çalışmalar yapılabilir. Bu çalışmaları yapabilmek için bizim de sahada ‘Yeni neler söyleyebiliriz, ne tür yenilikler var, dünya nereye gidiyor, biz burada kendi konumumuzu nasıl belirlemeliyiz, ülkemizin statüsünü, stratejisini nasıl oluşturmalıyız?’ diye aslında hepsi bizim alanımıza giren, bizim etkinlik alanımız içerisinde bulunan konuları oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Rektör Kırışık, “Üniversite sayısının artması, üniversite sayısıyla birlikte akademisyen sayısının da büyük ölçüde artması sonucunda bilimsel yayın sayımızda gerçekten bir patlama yaşandığını söyleyebilirim. İşte bunu özgüvenle birleştirdiğimiz takdirde sosyal bilimlerde özellikle dünya bilimine yön verecek bir hale rahatlıkla gelebiliriz” dedi.

“Türkiye Yüzyılı için harekete geç, Sosyalfest ile gelişime öncülük et” sloganıyla Karabük Üniversitesinde Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesinin oluşumuna katkı sunmak amacıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in önemine dikkati çeken Rektör Kırışık, “Üniversite olarak Sosyal Bilimler Festivali ismiyle yapmış olduğumuz bir yarışma var. Bu bizim için son derece heyecan verici. Türkiye’de daha önce hiç yapılmamış, sorduğumuzda yurt dışında uzun süreler üniversitelerde bulunmuş, akademik çalışmalar yapmış kişilerin dünyanın herhangi bir ülkesinde de böyle bir yarışma, festival görmediğine dair bilgiler üzerine muhtemelen dünyada ilk defa yapılacak olan bir yarışma ve  festival olduğunu söyleyebiliriz. Sosyal Bilimler Festivali ile sosyal bilimlerin hak ettiği değere kavuşmasını arzu ediyoruz. Sosyalfest ile bu tür sosyal modellerin üretilmesini, geliştirilmesini, problemlere çözüm oluşturacak fikirlerin, modellerin, projelerin ortaya atılmasını ve bu kültürün yaygınlaşmasını hedefliyoruz. ‘Türkiye’de sosyal model nedir?’i öncelikle ortaya koyduk. Belli bir soruna çözüm getiren veya o sorun oluşturan sistemi geliştiren veya sistemi tamamen güncelleyen, yeni bir sistem kuran, çalışmalara, faaliyetlere sosyal model demiş olduk. Sizlerin de bu konuda tam bu işin göbeğinde olan bir Fakülte olarak sosyal model deyince ilk akla gelen fakülte neresi olur tabii ki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olur. Bunu en çok savunacak, en çok geliştirecek, bu konuda en çok çalışma yapacak Fakülte tabii ki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesidir, sizlerin buna destek vermenizi istiyoruz” diye konuştu.

Akademik ve İdari Kurul Toplantısı hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.