2016-2017 Bahar Dönemi Yüksek Lisans Alım DUYURUSU
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN
     Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü aşağıda isimleri yazılı Anabilim Dallarına 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Lisansüstü öğrenciler alacaktır. Adayların 02-20 Ocak 2017 tarihleri arasında internet aracılığıyla (http://sbe.karabuk.edu.tr) müracaat etmeleri gerekmektedir. İlgililere duyurulur.
 
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ ALIMI YAPACAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI
 
ANABİLİM DALI ALES
PUANI
ALES PUAN
TÜRÜ
YÜKSEK LİSANS
KONTENJAN
KOŞULLAR
COĞRAFYA ABD 55 SÖZEL
EŞİT AĞIRLIK
10 Coğrafya Bölümü veya Coğrafya Eğitimi Lisans Programlarından Mezun Olmak.
İKTİSAT ABD  55 EŞİT AĞIRLIK
SAYISAL
 15  
Fakültelerin İktisat Bölümü Lisans Programlarından Olmak
İŞLETME ABD  55  EŞİT AĞIRLIK  25 Lisans Diplomasına Sahip Olmak (Alan Dışı Programa Kayıt Yaptıran Öğrenciler Bilimsel Hazırlığa Tabi Olacaktır).
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ ABD  
 55
 EŞİT AĞIRLIK  5 Turizm Fakültesi ve Turizm İşletmeciliği, Ticaret ve Turizm Fakültesi ve Otelcilik Yüksekokullarının ilgili bölümlerinden mezun olmak
SANAT TARİHİ ABD  55 SÖZEL 12
 
Fakültelerin Sanat Tarihi, Mimarlık ve Resim/Resim Öğretmenliği Bölümlerinden Mezun Olmak
TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI  ABD  55 SÖZEL 15 ** Fakültelerin Türk Dili ve Edebiyatı ve Çağdaş Türk Lehçeleri bölümlerinden Mezun Olmak
 
AKTÜERYA VE RİSK YÖNETİMİ ABD 55  EŞİT AĞIRLIK  
15
 
Fakültelerin Aktüerya ve Risk Yönetimi, Aktüerya Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunları, Matematik, Endüstri Mühendisliği, İstatistik ve Bio İstatistik Bölümlerinden mezun olmak. (Alan Dışı Programa Kayıt Yaptıran Öğrenciler Bilimsel Hazırlığa Tabi Olacaktır).
ULUSLARARASI POLİTİK EKONOMİ ABD
55
 
EŞİT AĞIRLIK
 
10
Üniversitelerin Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Tarih, Hukuk Bölümlerinden Mezun Olmak
KAMU YÖNETİMİ ABD  
55
 
EŞİT AĞIRLIK
 
10
İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakülteleri ile diğer Fakültelerin Sözel Bölümlerinden Mezun Olmak
 
(**) Sakarya Üniversitesi ile Ortak Program
 
 
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ ALIMI YAPACAK DOKTORA PROGRAMLARI
 
ANABİLİM DALI ALES
PUANI
ALES PUAN
TÜRÜ
DOKTORA
KONTENJAN
KOŞULLAR
COĞRAFYA ABD 60 SÖZEL
EŞİT AĞIRLIK
5 Coğrafya veya Coğrafya Eğitimi alanında Yüksek Lisans Diplomasına sahip olmak.
İŞLETME ABD  
60
 
EŞİT AĞIRLIK
5 Yüksek Lisans Diplomasına Sahip Olmak (Alan Dışı Programa Kayıt Yaptıran Öğrenciler Bilimsel Hazırlığa Tabi Olacaktır).
 
 (**) Sakarya Üniversitesi ile Ortak Program
                    
BAŞVURU KOŞULLARI
A- YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI
a) Lisans Diplomasına sahip olmak,
b) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu programın puan türünde en az  55 standart puan almış olmak. ALES sonucu yerine bu sınava eşdeğerliği kabul edilen uluslararası düzeyde benzeri sınavlardan Yükseköğretim Kurulunca ilan edilen eşdeğer puanlar düzeyinde sağlanan puanlar Enstitü Yönetim Kurulunca kabul edilebilir.
c) İlanda yer alan mezuniyet şartlarını taşımak
 
B- DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI
a)      Yüksek Lisans Diplomasına sahip olmak,
b)      Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen benzer sınavlardan bu puana eşdeğer bir puan almış olmak.
ALES’den başvurduğu programın puan türünde en az 60 almış olmak. ALES sonucu yerine bu sınava eşdeğerliği kabul edilen uluslararası düzeyde benzeri sınavlardan Yükseköğretim Kurulunca ilan edilen eşdeğer puanlar düzeyinde sağlanan puanlar Enstitü Yönetim Kurulunca kabul edilebilir.
 
(NOT: ALES standart puanı 55'den az olmamak koşuluyla başvurduğu Yüksek Lisans Programını Üniversitede veya başka bir Yükseköğretim Kurumunda tamamladıktan sonra bir yarıyıldan fazla ara vermemiş olmak şartıyla Doktora Programına başvuran adaylarda yeniden ALES’e girmiş olma şartı aranmaz. Bu adayların kabulünde, Yüksek Lisans Programına başvuru sırasındaki ALES standart puanları esas alınır.)
c)       İlanda yer alan mezuniyet şartlarını taşıma
 
Yükseköğretim Kurumu’nca belirlenen ALES geçerlilik Tablosu
 
ALES sınavının
yapıldığı tarih
Geçerlilik süresi Geçerlilik bitiş tarihi

2014 Mayıs
2014 Kasım
2015 Mayıs
2015 Kasım
2016 Mayıs
2016 Kasım
 
3 Yıl
3 Yıl
3 Yıl
3 Yıl
3 Yıl
3 Yıl
Haziran 2017 sonu
Aralık 2017 sonu
Haziran 2018 sonu
Aralık 2018 sonu
Haziran 2019 sonu
Aralık 2019 sonu
 
 
 
C- DEĞERLENDİRME VE ÖĞRENCİ KABULÜ
a) Yüksek Lisans Programına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan (ALES) standart puanı ve adayların başvurdukları bilim alanında yapılacak yazılı sınav sonucu değerlendirilerek öğrenci alınır. Yüksek Lisans Programına başvuran adaylar değerlendirme öncesinde Yabancı Dil Sınavına alınırlar*. YDS'den en az 55 (ellibeş) puan veya Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliği kabul edilen benzer sınavlardan bu puana eşdeğer bir puan almış olduğuna Enstitü Yönetim Kurulunca karar verilenler bu sınavdan muaf tutulur. Adayların Yabancı Dil Sınavı ve Yazılı Sınavlarının değerlendirilmesi, Anabilim/Anasanat Dalı Kurulunun önerisi üzerine Enstitü Yönetim Kurulu tarafından belirlenen en az üç, beş ya da en çok yedi üyeden oluşan jürilerce yapılır. Yabancı Dil Sınavı; yabancı dilde yazılmış, adayın bilim alanı ile ilgili 200 kelimelik bir metnin Türkçe'ye 2 (iki) saat içinde, metnin anlamına sadık kalacak şekilde tercüme edilmesi suretiyle yapılır. Bu sınavda sözlük kullanılabilir. Yabancı Dil Sınavında başarı notu tam notun %60 (yüzde altmış)'ıdır. Yabancı Dil Sınavından muaf olmadığı halde sınava girmeyen veya sınava girerek başarısız bulunanlar Yazılı Sınava alınmaz.
b) Yüksek Lisans öğrenimine kabulde başarı  notu; ALES standart puanının %70'i ve yazılı puanının %30'u alınarak hesaplanır. Yazılı Sınavı, 100 tam not üzerinden değerlendirilerek belirlenir. Yazılı Sınava girmeyen veya Yazılı Sınav notu, 60’ın altında olan adaylar başarısız kabul edilir. Yapılan değerlendirmede, 100  tam puan üzerinden en az 65 puan alanlar, başarı puanlarına göre sıralanarak kontenjan dahilinde Yüksek Lisans Programlarına kabul edilirler.
c) Doktora öğrenimine kabulde başarı notu; ALES puanının %70'i ve yazılı puanının %30'u alınarak hesaplanır. Yazılı Sınavı, 100  tam  not  üzerinden değerlendirilerek belirlenir. Yazılı Sınava girmeyen veya Yazılı Sınav notu, 65’in altında olan adaylar başarısız kabul edilir. Yapılan değerlendirmede 100 üzerinden en az 70 puan alanlar başarı puanlarına göre sıralanarak kontenjan dahilinde Doktora Programlarına kabul edilirler.
 
D- BAŞVURU
 
a)      Adaylar online başvurularını 02-20 Ocak 2017 tarihlerinde yapabileceklerdir.
b)      Başvurular Sosyal Bilimler Enstitüsü için http://sbe.karabuk.edu.tr adresinden Online Başvuru Formu doldurularak yapılacaktır.  
 
E- YABANCI DİL VE YAZILI SINAVLARI
Yabancı Dil ve Yazılı Sınavları aşağıda belirtilen gün ve saatlerde ilgili Anabilim Dalı Başkanlığında yapılacaktır.
 
  Yabancı Dil Sınavı Saat Yazılı Bilim Sınavı Saat Sınav Yeri
YÜKSEK LİSANS 24.01.2017 10.00 25.01.2017 10.00 Sınavlardan önce ilan edilecektir
DOKTORA - - 25.01.2017 13.00
 
 
 
F- SONUÇLARIN İLANI VE KAYIT TAKVİMİ
Süreç Tarih
Yabancı Dil Sınav Sonuçlarının İlanı 24 Ocak 2017
Giriş Sınav Sonuçlarının İlanı 27 Ocak 2017
Öğrenci Numaralarının İlanı 27 Ocak 2017
Lisansüstü Programlara Kesin Kayıtların Yapılması
(Kayıt İşlemleri mesai saatleri içinde yapılmaktadır.)
30 Ocak 2017 ile
01 Şubat 2017 Arası
Uzaktan Eğitim Yedek Öğrenci Listelerinin İlanı 01 Şubat 2017
Uzaktan Eğitim Yedek Öğrenci Kayıtlarının Yapılması 02 Şubat 2017